Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 00:00

Επιστολή ΔΣ ΕΔΔΕ προς αντιπεριφέρεια Χανίων

EDDE

Ημερ/νία : 21/10/2014
Αρ. Πρωτ.: 499

ΘΕΜΑ: « Ομιλία κου Μουρούτη με την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων »

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στην πόλη των Χανίων και ειδικά στο Πνευματικό Κέντρο του Νομού σας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ομιλία του Κου Μουρούτη Κων/νου, στις 24/10/14, υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων

Έχουμε σαν Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος ερευνήσει την δραστηριότητα του κου Μουρούτη και έχουμε πλέον σημαντικές και βάσιμες αμφιβολίες τόσο για την επιστημονική του επάρκεια όσο και για τους πραγματικούς σκοπούς της δραστηριοποίησής του.

Ο Κος Μουρούτης συστήνεται ως γιατρός, άλλες φορές ως φυσίατρος και άλλες ως φυσικοπαθητικός, νευροεπιστήμων κτλ, ενώ όπως αναφέρει και στο βιογραφικό του ο ίδιος, τα πτυχία τα έχει αποκτήσει από Πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Κύριο αντικείμενο των ομιλιών του είναι η Ουμανιστική χορτοφαγία, όπως αποκαλεί τη διατροφική τάση που απομακρύνει από τη διατροφή του ανθρώπου το κρέας και τα παράγωγά του και το γάλα.

Θα μπορούσαμε σε επιστημονικό επίπεδο να αντικρούσουμε την άποψή του με πλήθος εργασιών και μελετών. Όμως αυτό που μας προβληματίζει και μας θέτει σε συναγερμό είναι οι αστήρικτες και χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο αιτιάσεις του περί μετάλλαξης και διόρθωσης των γονιδίων μέσω της αγάπης και την Θεολογίας (!)

Παραπέρα ερευνώντας την δραστηριότητα του κου Μουρούτη ανακαλύψαμε την λειτουργία της ΜΚΟ Ινστιτούτο Νέας Ζωής, της οποίας πρόεδρος είναι ο κος Μουρούτης. Έχουμε βάσιμες υποψίες τόσο από τις αναρτήσεις στο youtube όσο και από τα κείμενα που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης ότι υπάρχει μια ενδεχόμενη παραθρησκευτική δράση.

Σας παρακαλούμε όπως και εσείς προσωπικά ελέγξετε τη δράση του Κου Μουρούτη Κων/νου και εφόσον κρίνετε απαραίτητο να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που θα προφυλάξουν μια τόσο ευαίσθητη ομάδα όπως οι έφηβοι.

Θεωρούμε δεδομένο ότι τέτοιου είδους ομιλίες ενημερωτικού περιεχομένου προ ευαίσθητες ομάδες, θα πρέπει να γίνονται μόνο από πιστοποιημένους διαιτολόγους διατροφολόγους και όχι από αυτοπροσδιοριζόμενους ειδικούς.

Παρακαλούμε επίσης όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Σας επισυνάπτουμε χαρακτηριστική ομιλία του κου Μουρούτη όπως είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ Ινστιτούτου Νέας Ζωής http://inz.gr/page15.html
Προσέξτε ότι σε κρίσιμο ζήτημα όπως είναι αυτό της αντιμετώπισης του καρκίνου δεν παραθέτει την παραμικρή βιβλιογραφία!

ΒΙΟΘΕΟΛΟΓΙΑ κ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Πώς επηρεάζει η αγάπη την υγεία μας; Σε ένα εργαστήριο, οι επιστήμονες έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη σχετικά με το ρόλο της αγάπης και της φροντίδας για την υγεία μας. Ανακάλυψαν ότι η δραστηριότητα και η συχνότητας του γλειψίματος και της περιποίησης κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας στους αρουραίους έχει άμεση σχέση με την υγεία τους στην μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Τα νεογνά που τα είχαν γλείψει πιο συχνά είχαν ισχυρότερη αντίσταση ενάντια στις ορμόνες του στρες. Το συνεχιζόμενο υψηλό επίπεδο στην ορμόνη του στρες μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, στο διαβήτη, το άγχος, την κατάθλιψη, την άνοια και άλλες παθήσεις. Με άλλα λόγια, τα νεογνά που τα είχαν σπάνια περιποιηθεί ή τα είχε γλείψει σπάνια η μητέρα τους, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν συγκριτικά με εκείνα που είχαν περιποιηθεί και γλείψει συχνά.
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι, όταν τα ποντίκια έγιναν ενήλικες, εκείνα που τα είχαν συχνά περιποιηθεί και τα είχαν γλείψει εμφανίστηκαν να είναι λιγότερο φοβισμένα από εκείνα που γλειφτήκαν λιγότερο. Και πάλι, αυτό σημαίνει χαμηλότερα επίπεδα των ορμονών του στρες και πιο υγιή ζωή. * Νομίζω ότι αυτό είναι επίσης αλήθεια για εμάς τους ανθρώπους και για όλα τα πλάσματα που δημιουργήθηκαν για να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Φανταστείτε αν δεν είχατε αγαπηθεί και φροντιστεί σωστά από τη μητέρα σας, όταν ήσασταν ακόμα μωρά Μπορείτε να φανταστείτε ακόμα τι θα είχε γίνει με εσάς, αν είχατε αφεθεί και εγκαταλειφθεί;. Όταν αγαπάς κάποιον τα οφέλη δεν περιορίζονται στο δέκτη, αλλά ο δωρητής παίρνει τόσα οφέλη όπως αυτός που έλαβε την αγάπη. Νομίζω ότι δεν μπορώ να τονίσω περισσότερο τη σημασία της αγάπης για την υγεία μας.
Αγαπάτε το σύζυγό σας, τη σύζυγό σας, τα παιδιά σας, το γείτονά σας, και θα μπορείτε να μείνετε υγιείς. Μπορεί να σκέπτεστε ότι αυτό είναι ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά σας λέω ότι η αγάπη είναι πολύ καλύτερη και από το καλύτερο φάρμακο για τη βελτίωση της λειτουργίας και της ευημερίας μας.
Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να αγαπάς τον άντρα σου ή τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου όταν το κάνουν δύσκολο για σένα να τους αγαπάς. Μερικές φορές είναι πολύ πιο εύκολο το μίσος από το να αγαπάς κάποιον, αλλά ας έχουμε κατά νου μας ότι το μίσος και ο θυμός καταστρέφουν την υγεία μας περισσότερο από ότι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε. Όταν είναι τόσο δύσκολο να αγαπάμε τους άλλους, πρέπει να προσευχόμαστε και να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθήσει να τους αγαπάμε. Ναι, δεν θα είναι εύκολο, αλλά σκεφτείτε τα οφέλη για την υγεία σας που θα αποκομίσετε όταν τους βλέπετε με μια διαφορετική σκοπιά. Αντί να κοιτάμε τα ελαττώματα τους και τις αδυναμίες τους μπορούμε να δούμε τα θετικά χαρακτηριστικά τους και να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις προσδοκίες μας γι 'αυτούς. Όταν δεχόμαστε τους άλλους για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θέλουμε να είναι, τότε θα ανακαλύψουμε ότι είναι πιο εύκολο να τους αγαπήσουμε.
Όταν ο Θεός είπε, "Αγάπα τον πλησίον σου," Ήξερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα εμπλουτίσει μόνο τις ανθρώπινες σχέσεις μας, αλλά και θα βελτιώσει επίσης την υγεία μας. Έχετε ποτέ μισήσει κάποιον που έχετε χάσει τον ύπνο σας γ' αυτό; Τα ζευγάρια που έχουν συχνές συγκρούσεις μεταξύ τους είναι πιο επιρρεπείς στις ασθένειες από ότι εκείνα τα ζευγάρια που περνούν καλά. Όταν είμαστε θυμωμένοι και γεμάτη μίσος καταστρέφουμε την υγεία μας. Ο θυμός και το μίσος, μας κλέβουν την ειρήνη και την ηρεμία. Όταν το σώμα δεν μπορεί να ξεκουραστεί τα γονίδια μας δεν είναι σε θέση να επισκευάσουν τον εαυτό τους και αυτό οδηγεί στην μετάλλαξη τους. Όταν τα γονίδια μεταλλαχθούν προκαλούν ασθένειες. Έτσι, η εντολή του Κυρίου, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον δεν είναι απλώς ένας ηθικός νόμος, αλλά και ένας νόμος για την υγεία.
Ο Θεός είναι αγάπη και όλη η ύπαρξή Του είναι αγάπη. Όταν η αγάπη του Θεού αγγίζει τα γονίδιά μας λαμβάνουμε ζωή. Αλλά μερικές φορές υπάρχουν παρεμβολές που εμποδίζουν την αγάπη του Θεού από την επαφή με τα γονίδιά μας. Ένα από αυτά είναι η πεποίθησή μας ότι ο Θεός είναι θυμωμένος μαζί μας όταν αμαρτάνουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Θεός είναι θυμωμένος μαζί τους, όταν αυτοί αμαρτάνουν εναντίον Του. Αλλά η Αγία Γραφή είναι σαφής σχετικά με αυτό το θέμα. Ρωμαίους 5:20,21 λέει όπου αφθονεί η αμαρτία, η χάρη αφθονεί ακόμα περισσότερο. Άκουσα κάποτε έναν ιεροκήρυκα ο οποίος είπε ότι με αυτό τον τρόπο, «Ο Θεός μισεί την αμαρτία, αλλά αγαπά τους αμαρτωλούς."
Πρέπει να απελευθερωθεί το μυαλό μας από την ιδέα ότι ο Θεός είναι αγανακτισμένος όταν αμαρτάνουμε και έτσι μας τιμωρεί, δίνοντας μας την ασθένεια. Ο Θεός δεν είναι κάποιο είδος κτήνους που βρίσκει ευχαρίστηση με τα βάσανα των πλασμάτων Του. Η ασθένειά μας δεν είναι το αποτέλεσμα του θυμού του Θεού, αλλά είναι μόνο ένα θέμα αιτίας και αποτελέσματος. Αν τρώμε τις λάθος τροφές, δεν έχουμε αρκετή ξεκούραση, και επιβαρυνόμαστε με άγχος, τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε να παραμείνουμε υγιείς για πολύ καιρό. Άγνωστο στους πολλούς ότι οι ασθένειες οι οποίες πιστεύεται ότι συνδέονται με ανωμαλίες του γονιδίου μπορεί πραγματικά να θεραπευτούν. Τα γονίδια ανταποκρίνονται στην αγάπη ακόμα και αν έγινε μετάλλαξη, που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μέσα στο περιβάλλον μας, μπορούν ακόμα και να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση.
Οι επιστήμονες ήταν περίεργοι να μάθουν την έκταση και την ισχύ των καρκινικών κυττάρων πάνω στα φυσιολογικά κύτταρα. Υπέθεσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι πιο ισχυρά από ότι τα φυσιολογικά κύτταρα. Σε ένα πείραμα βάζουν τα καρκινικά κύτταρα και τα φυσιολογικά κύτταρα μαζί στον ίδιο δοκιμαστικό σωλήνα και τους παρέχεται το βέλτιστο περιβάλλον. Νομίζω ότι είναι παρόμοιο με ένα πρόγραμμα τρόπου ζωής NEWSTART με πολύ καλή διατροφή, τον αέρα, το νερό και το φως του ήλιου. Ήταν ανυπόμονοι να μάθουν πόσο καιρό θα πάρει στα καρκινικά κύτταρα να κατακλύσουν τα φυσιολογικά κύτταρα. Αλλά όμως έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι όλα τα καρκινικά κύτταρα έγιναν φυσιολογικά κύτταρα. Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί όλα τα καρκινικά κύτταρα έγιναν φυσιολογικά κύτταρα. Μπόρεσαν μόνο να καταλήξουν σε μια θεωρία ή πιθανότητα. Νόμιζαν ότι τα φυσιολογικά κύτταρα παράγουν κάποιο είδος ουσίας, όταν τοποθετούνται μαζί με τα καρκινικά κύτταρα. Η ουσία που παρήχθη από τα φυσιολογικά κύτταρα μετάτρεψε τα καρκινικά κύτταρα σε φυσιολογικά μη-καρκινικά κύτταρα.
Έτσι, έθεσαν ως στόχο να δοκιμάσουν τη νέα θεωρία τους. Αυτή τη φορά έβαλαν για καλλιέργεια φυσιολογικά κύτταρα σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα υπό κανονικές συνθήκες. Βασικά, κάθε φορά που καλλιεργούνται τα κύτταρα, παράγουν κάποιο είδος υγρής ουσίας. Οι επιστήμονες έβαλαν την υγρή ουσία σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα που περιείχε καρκινικά κύτταρα. Περίμεναν την αντίδραση των καρκινικών κυττάρων με την ουσία, αλλά τίποτα δεν έγινε. Είχαν απογοητευθεί όταν τα φυσιολογικά κύτταρα δεν παρήγαγαν μια ορισμένη ουσία που θα μπορούσε να μετατρέψει τα καρκινικά κύτταρα πίσω σε φυσιολογικά κύτταρα. Μια άλλη ομάδα επιστημόνων είχε μια διαφορετική θεωρία. Νόμιζαν ότι αν τα κανονικά κύτταρα αναμιγνύονταν με τα καρκινικά κύτταρα μπορούσαν να παράγουν κάτι που θα μετάτρεπε τα καρκινικά κύτταρα πίσω σε φυσιολογικά κύτταρα. Εάν δεν υπάρχουν τα καρκινικά κύτταρα, στη συνέχεια τα φυσιολογικά κύτταρα δεν έχουν κανένα λόγο να παράγουν την ουσία που αποκαθιστά τα καρκινικά κύτταρα σε φυσιολογικά κύτταρα. Έτσι, δοκίμασαν ένα άλλο πείραμα. Έβαλαν καρκινικά κύτταρα μαζί με φυσιολογικά κύτταρα σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Τα καρκινικά κύτταρα είχαν σταματήσει τον πολλαπλασιασμό και άλλα άρχισαν να αλλάζουν σε φυσιολογικά κύτταρα. Ανακάλυψαν ότι τα φυσιολογικά κύτταρα όταν είναι σε επαφή με τα καρκινικά κύτταρα έχουν την ικανότητα να παράγουν μια ορισμένη ουσία που μπορεί να μετατρέψει τα καρκινικά κύτταρα πίσω σε φυσιολογικά κύτταρα.
Εκείνη την εποχή οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν τι έφερε τη διαδικασία επούλωσης και έτσι άρχισαν να ψάχνουν για τη συγκεκριμένη ουσία επούλωσης. Όπως συνέχισαν την αναζήτησή τους για την ουσία θεραπείας, έτυχε να συναντήσουν μια μπλε ουσία που εκκρίνεται από τα φυσιολογικά κύτταρα και την ονόμασαν "αντικαρκινικό παράγοντα". Αυτή η μπλε ουσία προκαλεί στα καρκινικά κύτταρα να σταματήσουν την ανάπτυξή τους και τα μετατρέπει σε φυσιολογικά κύτταρα. Το συμπέρασμά τους ήταν ότι τα φυσιολογικά κύτταρα μας παράγουν μια πρωτεΐνη που ονομάζεται "αντικαρκινικός παράγοντας" και μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Αυτός ο "αντικαρκινικός παράγοντας" που παράγεται από τα φυσιολογικά κύτταρα δεν καταστρέφει άλλα φυσιολογικά κύτταρα. Μπορεί ευφυέστατα να ξεχωρίσει τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά κύτταρα.

Αλλά όταν οι άνθρωποι άρχισαν να παράγουν χημειοθεραπευτικούς παράγοντες που αποσκοπούσαν στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, κατά συνέπεια καταστρέφονταν και τα κανονικά υγιή κύτταρα. Δεν πιστεύω ότι τα ανθρώπινα όντα μπορούν να επιτύχουν την παραγωγή κανενός είδους ουσίας που να μπορεί να καταστρέψει αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάψει ταυτόχρονα και τα φυσιολογικά κύτταρα. Μόνο ο Θεός μπορεί να κάνει αυτό το έργο στα γονίδια που Αυτός έχει δημιουργήσει.
Λοιπόν, από πού προέρχεται αυτός αντικαρκινικός παράγοντας; Ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει ένα γονίδιο που παράγει τον αντικαρκινικό παράγοντα. Το ονόμασαν το p53, ένα ογκοκατασταλτικό γονίδιο? Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του κυτταρικού κύκλου. Επιπλέον, διαδραματίζει βασικό ρόλο στη διασφάλιση ότι τα κατεστραμμένα κύτταρα καταστρέφονται με απόπτωση (προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος). Διαπιστώθηκε επίσης ότι το ρ53 είναι το πιο συχνά μεταλλαγμένο γονίδιο που σχετίζεται με τον καρκίνο.
Κανονικά, αν κάτι κάνει ζημιές στο DNA (γενετικός κώδικας) στα κύτταρα του σώματος, η πρωτεΐνη p53 βάζει ένα φρένο στον κυτταρικό κύκλο. Τα κυτταρικά συστήματα επισκευής μπαίνουν σε λειτουργία και, αν είναι απαραίτητο, απαλλασσόμαστε από τα κατεστραμμένα κύτταρα με την απόπτωση (μια μορφή αυτοκτονίας των κυττάρων). Η δουλειά του p53 είναι να αναστέλλει τον κυτταρικό κύκλο, ή να επιτρέπει στο κύτταρο να ξεκουραστεί πριν την διαίρεση. Αλλά αν το ίδιο το p53 έχει μεταλλαχθεί και δεν λειτουργεί πλέον σωστά, ο πολλαπλασιασμός των κατεστραμμένων κυττάρων συνεχίζει ανεξέλεγκτα, έτσι μπορεί να προκύψει ο καρκίνος και η εξάπλωσή του. Μόνο όταν τα κύτταρα έχουν αρκετή ξεκούραση μπορούν να αποκατασταθούν σε φυσιολογικά κύτταρα.
Η ανακάλυψη ότι τα γονίδια ρ53 παράγουν τον "αντικαρκινικό παράγοντα" μόνον όταν έχουν επαφή με τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Και πάλι διαπιστώνουμε ότι μια τέτοια γονιδιακή μορφή αντίδρασης συμβαίνει μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Όταν δεν έχετε καρκινικά κύτταρα στο σώμα σας, τα γονίδια δεν το παράγουν.
Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί τόσοι πολλοί ασθενείς με καρκίνο δεν παράγουν αυτόν τον "αντικαρκινικό παράγοντα" πια. Όταν η ανάπαυσης θεωρείται ασήμαντη και ανεπιθύμητη είτε συνειδητά ή ασυνείδητα, τότε το γονίδιο p53 που κάνει τα κύτταρα να ξεκουράζονται, χάνει τον λόγο ύπαρξής του. Αν είμαστε ανήσυχοι συναισθηματικά και πνευματικά τότε τα κύτταρα επίσης αδυνατούν να ξεκουραστούν. Το γονίδιο p53 υπάρχει για να κάνει τα κύτταρα να ξεκουραστούν κανονικά, αλλά αν αγνοούμε συνεχώς το σήμα του οργανισμού για ξεκούραση, το γονίδιο αισθάνεται άχρηστο και παύει να λειτουργεί πλήρως. Αγνοούμε συχνά το κάλεσμα- μήνυμα του οργανισμού να ξεκουραστεί χρησιμοποιώντας φάρμακα. Χρησιμοποιούμε τον καφέ, τα συμπληρώματα και τα παράνομα ναρκωτικά για να εξουδετερώσουμε την έκκληση για ξεκούραση. Αν το p53 είναι ενεργό, ο καρκίνος δεν μπορεί να υπάρξει στο σώμα μας, αλλά αν δεν είναι ενεργός τότε τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται και εξαπλώνονται γρήγορα.
Εγώ συχνά αναφέρομαι για το p53 σαν το γονίδιο της ξεκούρασης η το γονίδιο του Σαββάτου. Έχω αναφέρει ότι το Σάββατο δεν είναι μια θρησκευτική εντολή. Το Σάββατο είναι βιολογικά κτισμένο όσον αφορά την αρχή της ζωής. Ο Θεός μας έδωσε την αλήθεια, αλλά τα ανθρώπινα όντα μετέτρεψαν την αλήθεια σε θρησκεία και χρησιμοποιούν ακόμη και την αλήθεια για να καταπιέζουν τους φτωχούς. Ο Θεός μας έχει δώσει την αλήθεια, αλλά οι άνθρωποι δεν βάζουν αξία στην αλήθεια πλέον. Οι πόλεμοι που είχαν εξαπολύσει ήταν επειδή οι άνθρωποι έδωσαν μεγαλύτερη αξία στη θρησκεία και όχι στην αλήθεια που ο Θεός έδωσε. Η θρησκεία είναι βαθιά εμπλεκόμενη με την ανθρώπινη δυστυχία, γιατί δεν είναι η αλήθεια. Η αλήθεια, θα μας δώσει την ειρήνη, τη χαρά και τη ζωή. Στην Αγία Γραφή ο Ιησούς ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη λέξη θρησκεία. Είπε, «Εγώ είμαι το φως, είμαι η αλήθεια, είμαι αγάπη, είμαι σοφία, και είμαι η ζωή."
Ποιος είναι ο σκοπός κάνοντας τα κύτταρα να αναπαυθούν; Όταν τα κύτταρα είναι σε κατάσταση ηρεμίας μπορούν να επιδιορθωθούν και να αντικατασταθούν. Η ανάπαυση και η πρόληψη του καρκίνου συνδέονται άμεσα το ένα με το άλλο. Αν το μυαλό σας δεν επαναπαύεται ακόμη και όταν το σώμα σας είναι σε κατάσταση ηρεμίας, τα κύτταρά σας θα συνεχίσουν να είναι ανήσυχα. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ανάπαυση όταν ξαπλώνουμε και είμαστε ανήσυχοι, θυμωμένοι ή γεμάτη με μίσος. Τα αρνητικά συναισθήματα επηρεάζουν τα κύτταρα και τα γονίδια και στερούνται της ανάπαυσης.
Ένα μονό κύτταρο διαιρείται και πολλαπλασιάζεται αλλά πριν λάβει χώρα η διαίρεση υπάρχει ένα στάδιο το οποίο οι επιστήμονες ονομάζουν το στάδιο ηρεμίας. Το κύτταρο είναι πολύ δραστήριο, αλλά αμέσως πριν από την διαίρεση του κυττάρου υποβάλλεται σε μια περίοδο ανάπαυσης. Τα κύτταρα τα οποία δεν αναπαύονται πριν την διαίρεση μετατρέπονται σε ελαττωματικά κύτταρα ή καρκινικά κύτταρα. Χωρίς επαρκή ανάπαυση τα νέα κύτταρα που προκύπτουν από τη διαίρεση είναι ανώμαλα και μεταλλαγμένα. Δεν μοιάζουν με τον γονέα κύτταρο τους. Εάν αυτή η κατάσταση δεν ελέγχεται στη συνέχεια ακολουθεί ο καρκίνος.
Η ανάπαυση είναι απαραίτητη για την πρόληψη του καρκίνου και η σχέση είναι τόσο απλή να τη δούμε. Όταν έχεις καρκίνο, η ανάπαυση είναι αναγκαία για την επισκευή και αποκατάσταση των κατεστραμμένων γονιδίων. Τα γονίδια p53 πρέπει να ενεργοποιηθούν για να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Η φυσική ξεκούραση και πνευματική ανάπαυση είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του καρκίνου, και την πρόληψη του καρκίνου.
Το κατά Ιωάννη 5:5 λέει, "Υπήρχε δε εκεί ένας άνθρωπος, ό οποίος ήτο ασθενής τριάντα οκτώ χρόνια. Όταν τον είδε ο Ιησούς να κατάκειται και σαν Θεός που ήτο εγνώρισε ότι πολύν καιρόν είναι άρρωστος, του λέγει "θέλεις να γίνεις υγιής;"
"Θέλεις να γίνεις υγιής;" Δεν είναι μια ανόητη ερώτηση; Ο Ιησούς ήξερε ότι περίμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να θεραπευτεί. Γιατί Έχει κάνει αυτή την ερώτηση; "Θέλεις να γίνεις υγιής;"
Θα δούμε ότι η απάντηση στο ερώτημα που ο Ιησούς ρώτησε είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Απεκρίθη ο ασθενής "Θέλω, Κύριε, αλλά δεν έχω άνθρωπον ώστε όταν ταραχθή το νερό να με ρίψη εις την κολυμβήθραν". Ένώ δε εγώ σύρομαι προς αυτήν, άλλος πρίν από μένα κατεβαίνει είς την κολυμβήθραν". Λέγει είς αυτόν ο Ιησούς "άρον τον κράβαττόν σου και περιπάτει.". Η Βίβλος λέει περαιτέρω, Και αμέσως έγινε υγιής ο άνθρωπος, επήρε το κρεββάτι του και άρχισε να περπατή, όπως όλοι οι υγιείς. Ήτο δε Σάββατον κατά την ημέραν εκείνην". Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι δίνεται έμφαση σε εκείνη την ημέρα που ήταν Σάββατο.
Υπάρχει κάτι ασυνήθιστο για αυτόν τον άνθρωπο. Είπε ότι δεν είχε κάποιον που θα μπορούσε να τον βοηθήσει αλλά αυτός επέμεινε για 38 χρόνια. Ίσως αρρώστησε όταν ήταν 22 ετών και αφού περίμενε για 38 χρόνια θα πρέπει να είναι περίπου 60 ετών όταν συνάντησε τον Ιησού. Προφανώς δεν είχε γυναίκα ούτε είχε έναν φίλο για να τον βοηθήσει. Οι γονείς του ήταν πιθανώς νεκροί. Δεν υπήρχε κανένας άλλος που θα μπορούσε να βασιστεί. Ίσως σκέφτηκε ότι η μόνη του ελπίδα ανάκαμψης είναι στα κινούμενα νερά.
Κάποιοι θεολόγοι τόνισαν ότι ένας άγγελος ήρθε κάτω για να ανακατέψει το νερό. Πρέπει να ήταν ένας κακός ή έκπτωτος άγγελος, διότι αποκαλύπτει το ψέμα του Σατανά. Ο Σατανάς προσπαθεί πάντα να αποσπάσει την προσοχή μας από το Θεό εφιστώντας την σε πράγματα-Αγγέλους, νερό, βότανα, διατροφή, χειρουργική, αντί της θείας θεραπευτικής Του δύναμης.
Αλλά αυτός ο άνθρωπος, ακόμα και που δεν πίστευε στο Θεό, αλλά μάλλον έθεσε την πίστη του στην κίνηση του νερού και δεν είχε και κάποιον που θα μπορούσε να τον μεταφέρει στη συνέχεια, τι ήταν αυτό που περίμενε να συμβεί; Όλοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Είμαστε εξαρτώμενοι από τον άνθρωπο ή τα πράγματα ή σε κάτι για να μας θεραπεύσει. Ποιος μπορεί να με θεραπεύσει; Ποιος μπορεί να με πάρει μέσα στο νερό; Ποιος μπορεί να πάρει το βότανο για μένα; Ποιος μπορεί να μου κάνει υδροθεραπεία; Αυτός ο άνθρωπος πίστευε στην υδροθεραπεία, αλλά δεν είχε καμία ανθρώπινη βοήθεια. Όταν προσευχόταν, θα προσευχόταν κατά πάσα πιθανότητα με τον τρόπο που κάνουμε όλοι, "Ο, Θεέ θέλω να φτάσω στην πισίνα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παρακαλώ βρες έναν τρόπο για μένα να φτάσω εκεί πριν από τους άλλους . «Είναι μια αστεία προσευχή!
Αν ήμουν ο Ιησούς θα μπορούσα να είχα πει σ 'αυτόν, "Το νερό δεν θα σε θεραπεύσει, ηλίθιε. Είναι η αγάπη μου που θα σε θεραπεύσει. " Αλλά είμαι ευτυχής γιατί ο Ιησούς είναι καλός και όχι παρορμητικός όπως εγώ. Είναι συμπονετικός και πονόψυχος, ακόμη και όταν οι ενέργειές μας είναι αντίθετες με το θέλημά Του. Αν ο άνθρωπος ζητά, "Ω Θεέ σε παρακαλώ να με βοηθήσεις να κατέβω στο νερό», Ο Θεός προσβάλλεται με αυτό τον τρόπο, διότι αυτό σημαίνει ότι ο Θεός δεν έχει να κάνει με τη θεραπεία μας καθόλου. Εμείς Τον απομακρύνομε από τη διαδικασία θεραπείας. Ο Θεός χρησιμοποιείται μόνο ως κάποιος που θα μας μεταφέρει στο νερό που πιστεύουμε ότι μπορεί να μας θεραπεύσει. Αλλά αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε το Θεό, όταν έχουμε ανάγκη από θεραπεία. Θεέ, μπορείς να με στείλεις σε ένα καλό γιατρό; Μπορείς να με βοηθήσεις να βρω ένα καλό χειρουργό; Μπορείς να με βοηθήσεις να βρω ένα καλό νοσοκομείο; Μπορείς να με βοηθήσεις να βρω ένα καλό φάρμακο; Συνεπώς ο Θεός είναι διαχωρισμένος από την άμεση θεραπεία. Χρησιμοποιούμε το Θεό μόνο για να μας κάνει τη θεραπεία που ορισμένοι άνθρωποι είναι σε θέση να μας δώσουν. Μερικοί άνθρωποι φαίνονται να βλέπουν τον Θεό ως ένα μέσο και όχι το τέλος, όταν πρόκειται για την θεραπεία μας.
Σήμερα κανείς δεν περιμένει το νερό σε κάποια πισίνα να μετακινηθεί, αλλά εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στην ίδια έννοια που κατέχονταν και αυτοί οι άνθρωποι στην πισίνα της Βηθεσδά. Είμαστε τόσο εδραιωμένοι στο να πιστεύουμε σε κάτι, αντί να θέσουμε την εμπιστοσύνη μας σ 'Αυτόν που εμείς οι ίδιοι έχουμε κρατήσει μακριά από την θεραπευτική Του δύναμη. Αν ήμουν ο Ιησούς, θα ήθελα να επιπλήξω αυτόν τον άνθρωπο που περίμενε στην πισίνα για 38 χρόνια ", Ηλίθιε άνθρωπε, εγώ δεν πρόκειται να έρθω σε σας. Δεν με εμπιστεύεστε, αλλά εμπιστεύεστε το νερό για να σας θεραπεύσει.
Παρόλο που το NEWSTART πρόγραμμα προωθεί τη διατροφή, την άσκηση, το καθαρό νερό, τον ήλιο, την εγκράτεια, τον καθαρό αέρα, την ανάπαυση και την εμπιστοσύνη στο Θεό. Μερικοί από εσάς επικεντρώνεστε μόνο στα πρώτα επτά και αφήνετε το τελευταίο Τ, παρόλα αυτά ο Θεός σας θεραπεύει ακόμα. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, θα ήθελε όλοι σας να ξυπνήσετε για την αληθινή θεραπευτική δύναμη.
Έτσι, ο Ιησούς ήρθε σε αυτόν τον παράλυτο άνθρωπο που δεν ήξερε ποιος ήταν, αλλά ο Ιησούς δεν τον πείραζε ούτε αυτό. "Θέλεις να θεραπευτείς;" Αυτά ήταν τα λόγια που βγήκαν από τα χείλη του Μεγάλου θεραπευτή. Πώς θέλετε να ερμηνεύσετε την ερώτηση που ο Ιησούς έκανε στον παράλυτο άνθρωπο; Ο Ιησούς ήξερε σίγουρα ότι ήθελε απεγνωσμένα να θεραπευτεί. Ο Θεραπευτής ο ίδιος ήρθε στον άνθρωπο, που δεν τον γνώριζε, κάνοντας του το ερώτημα που θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα.
Η απάντησή του είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το ερώτημα που ο Ιησούς ρώτησε. Δεν είπε απλώς ναι ή όχι. Κάποιος άλλος μπορεί να είχε απαντήσει, "Ναι, θέλω να θεραπευτώ." Αλλά αυτός ο άνθρωπος έδωσε μια εντελώς απρόσμενη απάντηση, "Δεν έχω κάποιον να με πάρει στο νερό. Κάθε φορά που προσπαθώ να πάω, κάποιος άλλος πηγαίνει πρώτος." Και ο Ιησούς απάντησε, "άρον τον κράβαττόν σου και περιπάτει." Ο ανίκανος άνθρωπος δεν γνωρίζει ακόμη ποιος του μιλάει. Έτσι, δεν πιστεύω στην παραδοσιακή αντίληψη ότι αυτό ήταν ένα θέμα υπακοής και πίστης. Μερικοί άνθρωποι λένε, "εμπιστεύτηκε τον Ιησού." Αλλά είναι σαφές ότι αυτός ο άνθρωπος δεν γνώριζε ποιος ήταν ο Ιησούς. Γι 'αυτό είναι μια τόσο υπέροχη ιστορία.
Θα έχουμε μια καλύτερη κατανόηση της ερώτησης του Ιησού αν την παραφράσουμε με αυτό τον τρόπο: "Τι θέλεις; Θέλεις να θεραπευτείς; Εγώ είμαι ο Θεραπευτής, αλλά εσύ εμπιστεύεσαι το κινούμενο νερό για να σε θεραπεύσει. Και ακόμα, κι αν εμπιστεύεσαι το νερό, είμαι πάντα πρόθυμος να σε θεραπεύσω. "Αλλά αυτός ο άνθρωπος ακόμα δεν κατάλαβε. Συνεχίζει να μιλάει για το νερό. Η ιδέα του για την θεραπεία είναι καθορισμένη στο νερό. Η ιδέα της θεραπείας ήταν ακόμα 100% λάθος-μόνο με νερό, μόνο με έργο. Αν ήμουν ο Ιησούς, θα ήμουν πολύ προσβεβλημένος. Θεραπευτική δύναμη χορηγήθηκε αμέσως σ 'αυτόν. Ο παραλυτικός ταρακουνήθηκε από την ενέργεια. Αλλά ακόμα δεν ήξερε ποιος ήταν ο Ιησούς. Έτσι δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι υπάκουσε ή εμπιστεύτηκε τον Ιησού. Είμαι έκπληκτος με τον τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία: Αυτός ο άνθρωπος ήταν καλός γι 'αυτό ο Ιησούς τον θεράπευσε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στο θέμα της ιστορίας, ο Ιησούς θεραπεύει, ανεξάρτητα από την πίστη του ατόμου. Ω, τι θαυμάσιος Θεός!
Είναι καλό που οι άνθρωποι πήγαν στο ναό αφού είχε θεραπευτεί για να δώσουν τις ευχαριστίες στο Θεό. Αλλά η ιστορία μας λέει ότι ακόμα δεν είχε καταλάβει γιατί είχε θεραπευτεί και ακόμα δεν ήξερε ότι Εκείνος που τον θεράπευσε ήταν ο Υιός του Θεού.
Έτσι, η θεραπεία μπορεί να έρθει και σε όσους δεν έχουν πίστη-στον άπιστους, και τους αμαρτωλούς. Ποιος είναι ο σκοπός του Θεού για την πλήρη θεραπεία των ασθενών; Ο Θεός θέλει οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τους αγαπά και νοιάζεται γι 'αυτούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός θεραπεύει ακόμη και εκείνους που δεν έχουν ίχνος πίστης μέσα τους. Η πιο σημαντική βιολογική διαδικασία για την επούλωση των κατεστραμμένων κυττάρων και γονιδίων πραγματοποιείται σε υποσυνείδητο επίπεδο. Ως εκ τούτου, η συνειδητή προσπάθεια για θεραπεία είναι αδύνατη και ανώφελη. Έτσι, τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να θεραπευτούμε;
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία, μπορούμε να βρούμε ένα τεράστιο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων, που μπορεί να σκοτώσει τα επιβλαβή βακτήρια. Όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο κυκλοφορικό μας σύστημα, αγνοούμε εντελώς την παρουσία τους στο σύστημά μας, μέχρι που εκδηλώνονται τα συμπτώματα της λοίμωξης όπως πυρετός ή φλεγμονή. Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να γνωρίζουμε πότε ή πώς τα βακτήρια εισήρθαν στο σώμα μας. Ακόμη τα λευκά κύτταρα του αίματος είναι ανίδεα για την παρουσία των βακτηρίων εκτός αν ο Θεός τους επιτρέψει. Αλλά ο Θεός δίνει τη δυνατότητα στα λευκά κύτταρα του αίματος να ανιχνεύουν και να εντοπίζουν την εισβολή των βακτηρίων που μπορούν να βλάψουν το σώμα. Το κάνει με την αποστολή σπινθήρων στα γονίδια και τα λευκά κύτταρα του αίματος ανταποκρίνονται με την καταπολέμηση των βακτηρίων και την καταστροφή τους. Αυτή η περίπλοκη διαδικασία συμβαίνει εντελώς σε υποσυνείδητο επίπεδο. Λέω ότι αυτό συμβαίνει σε υποσυνείδητο επίπεδο, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ελέγχουμε τι συμβαίνει μέσα μας. Τα λευκά αιμοσφαίρια δεν χρειάζεται να ζητήσουν την άδειά μας αν θα καταστρέψουν τα βακτήρια ή απλά αν θα τους επιτρέψουν να πολλαπλασιαστούν. Δεν μπορούμε να δώσουμε εντολές στα λευκά κύτταρα του αίματος να κάνουν αυτό ή εκείνο. Αυτή η διαδικασία και άλλες σωματικές διεργασίες συμβαίνουν εν αγνοία μας. Δεν έχουμε ιδέα για το πόσο γαστρικό υγρό είναι απαραίτητο για να χωνέψει το φαγητό που είχαμε για γεύμα. Αγνοούμε εντελώς για το πώς το σώμα μας απαλλάσσετε από τα απόβλητα του με τόσο πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Όμως, παρόλη την άγνοιά μας να γνωρίζουμε όλα αυτά τα πράγματα, είμαστε ακόμα ζωντανοί, γιατί ο Θεός κάνει τη δουλειά του πολύ καλά.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε την υγεία μας ή να την θεραπεύσουμε από μια ασθένεια είναι να έχουμε ένα ήσυχο υποσυνείδητο. Λοιπόν, ίσως να πιστεύετε ότι αυτό είναι κάποιο είδος ηλίθιας ερώτησης. Πώς μπορούμε να έχουμε ένα ήσυχο υποσυνείδητο όταν δεν έχουμε κανέναν έλεγχο πάνω στο το υποσυνείδητο μας;
Είναι πολύ απλό. Όταν παρατηρούμε την "ομορφιά" το υποσυνείδητο μας εξαγνίζεται. Το υποσυνείδητό μας μπορεί να κατανοήσει τη «γλώσσα» της ομορφιάς. Η επίδραση της ομορφιάς στο υποσυνείδητο μας είναι τεράστια. Ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πώς να πάρουμε τον πλήρη έλεγχο του υποσυνείδητου μας, όμως μπορούμε και βλέπουμε την ομορφιά. Έχετε βιώσει την επίδραση ενός όμορφου τραγουδιού στην ευημερία σας; Αισθάνεστε ηρεμία όταν βλέπετε ανθισμένα λουλούδια, ρυάκια να ρέουν, το κελάηδισμα των πουλιών, το χαμόγελο ενός μωρού, τα ζωηρά χρώματα των πεταλούδων και μια λαμπρή ανατολή του ηλίου; Νιώσατε τα ηρεμιστικά αποτέλεσμα της ομορφιάς στα ξεφτισμένα νεύρα σας μετά από μια κουραστική και αγχωτική ημέρα; Αυτή είναι η ισχυρή επίδραση της ομορφιάς στο υποσυνείδητό μας.
Ειρήνη στο υποσυνείδητο δεν μπορεί να επιτευχθεί με καθαρή θέληση ή αναγκαστικά. Έρχεται φυσικά, όταν ανοίγουμε τις καρδιές μας, αδειάζουμε το μυαλό μας και σταματούμε τον αγώνα μας να κάνουμε τα πράγματα μόνοι μας. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τους εαυτούς μας για να απολαύσουν την ομορφιά των πραγμάτων γύρω μας όταν το μυαλό μας ασχολείται με αρνητικά συναισθήματα. Μόνο εάν εμείς οι ίδιοι απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από το θυμό, το μίσος, το φθόνο, την ενοχή, την μνησικακία, την υπερηφάνεια και τις αμφιβολίες μπορούμε πραγματικά να δούμε την ομορφιά και να απολαύσουμε το αποτέλεσμα της εξάγνισης του υποσυνείδητού μας.
Αν είμαστε γεμάτοι ειρήνη, η δύναμη του Θεού θα είναι ενεργή στην περίπλοκη διαδικασία της ίασης. Εφόσον, έχουμε ειρήνη που φτάνει μέχρι το επίπεδο του υποσυνείδητου, δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στις θεραπευτικές δονήσεις. Όταν υπάρχουν δονήσεις που παρεμβαίνουν, τότε η επούλωση θα πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά και γρήγορα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επούλωση να γίνει όταν συνεχίζουμε να τρέφουμε στις καρδιές μας, τους πόνους, τις δυσαρέσκειες, το θυμό και πόνους του παρελθόντος. Για να πραγματοποιηθεί φυσική θεραπεία, κατ 'αρχάς, πρέπει να υπάρχει συναισθηματική και πνευματική θεραπεία.

Παραγωγή & Επιμέλεια
Dr. Κωνσταντίνος Μουρούτης (Φυσίατρος-Νευροεπιστήμονας)

μουρουτης3

Read 7240 times

Επικοινωνία

til τηλ: 2109966896

fax φαξ: 2111830565

email info@ed-de.gr

map  Λεβιδίου 23

       Αθήνα 10442

       Ελλάδα

ΔΣ ΕΔΔΕ

Πρόεδρος: Κανελλάκης Σπυρίδων

Αντιπρόεδρος: Γιακουμάκης Μάνος

Γραμματέας: Τσιρώνης Βασιλης

Ταμίας: Τσιούδας Θανάσης

Μέλη:

Υδραίος Γιάννης
Ζουμπανέας Ευάγγελος
Λάμπης Κωνσταντίνος

Συνδεθείτε μαζί μας

Κοινωνικά δίκτυα

facebookFacebook

twitterTwitter

youtubeYoutube 

Σύνδεση

Δεν είναι δυνατή η σύνδεαση