«Εξατομικευμένη Διατροφή. Μεταφράζοντας τη Διατροφογενετική / Διατροφογενωμική Έρευνα σε Κατευθυντήριες Οδηγίες Διατροφής»

«Εξατομικευμένη Διατροφή. Μεταφράζοντας τη Διατροφογενετική / Διατροφογενωμική Έρευνα σε Κατευθυντήριες Οδηγίες Διατροφής»

tei kritis logo

Η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης θα υλοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο «Εξατομικευμένη Διατροφή. Μεταφράζοντας τη Διατροφογενετική / Διατροφογενωμική Έρευνα σε Κατευθυντήριες Οδηγίες Διατροφής» τα δύο Σαββατοκύριακα: 10-11 Δεκεμβρίου & 17-18 Δεκεμβρίου 2016.


Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε διαιτολόγους και άλλους επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με θέματα διατροφής και επιθυμούν να παρέχουν εξατομικευμένη συμβουλευτική (π.χ. ιατροί, νοσηλευτές, καθηγητές φυσικής αγωγής). Επισημαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος και εξ αποστάσεως για όσους το επιθυμούν.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση των επιστημών υγείας που ασχολούνται με τη διατροφή, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, σε θέματα Διατροφογενετικής / Διατροφογενωμικής / Φαρμακογενωμικής. Θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες εξελίξεις σε αυτόν τον επιστημονικό τομέα ενώ και πως αυτές επιδρούν και μεταβάλλουν την καθημερινή πρακτική διατροφικής ή/και ιατρικής καθοδήγησης.

Επιπλέον θα δοθεί και ανανεωμένο θεωρητικό υλικό, οπότε αφορά και στα άτομα που παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν πραγματικά περιστατικά και πως η γνώση της γενετικής πληροφορίας βοηθά τον επιστήμονα υγείας να τροποποιήσει την παρέμβασή του

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από επιστήμονες υψηλού κύρους με πολυετή έρευνα και εμπειρία στο αντικείμενο τους:

  • Φραγκιαδάκης Α. Γεώργιος, Αναπλ. Καθηγητής Διατροφής & Μεταβολισμού, Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας, ΤΕΙ Κρήτης,
  • Μαρκάκη Αναστασία, Επικ. Καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής, Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας, ΤΕΙ Κρήτης,
  • Γραβάνης Αχιλλέας, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Παν/μίου Κρήτης, Ηλιόπουλος Άρης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Παν/μίου Κρήτης,
  • Γκούσκου Καλλιόπη, Δρ. Μοριακή Βιολόγος, Υπεύθυνη Εμβιοδιαγνωστικής
  • Γιαννακάκη Μαρία, Δικηγόρος, D.E.A., Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ,

ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί:

  • στις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα εξατομικευμένης παρέμβασης
  • στο πως μπορεί να αξιοποιηθεί η γενετική πληροφορία από έναν επαγγελματία υγείας
  • στα βιοηθικά θέματα που προκύπτουν

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στο Ηράκλειο. Προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθησή του από εργαζόμενους, θα πραγματοποιηθεί σε δύο Σαββατοκύριακα, ενώ θα υπάρξει και δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως. Συγκεκριμένα το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 2 θεωρητικές ενότητες των έξι ωρών (Σάββατο) και 2 πρακτικές των 4 ωρών (Κυριακή) η κάθε μία.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ και περιλαμβάνει τις διαλέξεις, την πρακτική εξάσκηση/εφαρμογή σε πραγματικά περιστατικά, καθώς και το ηλεκτρονικό υλικό με σημειώσεις, ενώ αντιστοιχεί στην παρακολούθηση και των 4 ενοτήτων. Έκπτωση 50% ισχύει για όσους ενδιαφέρονται να επαναλάβουν την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Βεβαίωση συμμετοχής θα δίνεται για την παρακολούθηση όλων των ενοτήτων συνολικά.

Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα χορηγηθούν:

(α) Βεβαίωση συμμετοχής.

(β) Σημειώσεις των εισηγήσεων.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 10/11/2016 έως 06/12/2016 μόνο από πτυχιούχους διαιτολόγους ή άλλους επαγγελματίες υγείας. Υπενθυμίζεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί κατά περίπτωση, να διεξαχθεί προσωπική συνέντευξη.

Την αίτηση θα βρείτε στον σύνδεσμο Προκηρύξεις Προγραμμάτων του ιστότοπου www.diaviou.teicrete.gr

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνο επικοινωνίας και διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος, κ. Παττακού Ιωάννα (email: info@diaviou.teicrete.gr), τηλέφωνο επικοινωνίας 2810379177 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 12:00 – 15:00 και μετά τις 15:00 στο τηλ 6932465385, καθώς και με την επιστημονική υπεύθυνη του σεμιναρίου Μαρκάκη Αναστασία ( markakin@hotmail.com ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Σχετικά Κείμενα: