Κορινθιακή σταφίδα: Υγεία και προοπτικές

Κορινθιακή σταφίδα:  Υγεία και προοπτικές

Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν οι θετικές επιδράσεις της κατανάλωσης της κορινθιακής σταφίδας στην υγεία του ανθρώπου όπως:

  • Σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση
  • Δημιουργία «ασπίδας» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα
  • Μείωση της «κακής» χοληστερίνης
  • Θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών
  • Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στην κατανάλωσή της από τους διαβητικούς,

όπως αποδεικνύει  η έρευνα και οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται από τη Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ.) σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η εσπερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του έργου «Συστατικά της Κορινθιακής Σταφίδας και ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων τους στην υγεία του ανθρώπου».

Το παραπάνω έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Ειδικότερα, η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούν μέρος του.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/12/2014 και ώρα 16.00 μ.μ. στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελευθερίου Βενιζέλου 70, στην Καλλιθέα, με ελεύθερη είσοδο.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ

 Κορινθιακή σταφίδα: υγεία και προοπτικές

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

16:00-16:30

Χαιρετισμοί

17:15-17:30

Η έρευνα στην Ελλάδα για τη διατροφική αξία της Κορινθιακής σταφίδας. Η συνέργεια της επιστημονικής έρευνας και της βιομηχανίας τροφίμων.

Βάιος Καραθάνος, Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

16:30 -16:45

Η ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της Κορινθιακής Σταφίδας, ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ανδριάνα Καλιώρα, Επικ. Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

17:30-17:45

Το μέλλον και οι προοπτικές στην παραγωγή και στο εμπόριο της Κορινθιακής σταφίδας

Γεράσιμος Χαλκιάς, Γενικός Διευθυντής  Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας (Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε.)

16:45-17:00

Διατροφή και Σακχαρώδης Διαβήτης: η θέση της Κορινθιακής σταφίδας στη διατροφή ασθενών με Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Νικόλαος Τεντολούρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ

17:45-18:00

Η μαγειρική αξιοποίηση της Κορινθιακής Σταφίδας. Παραδοσιακή κουζίνα και εξελιγμένες τεχνικές στη μαγειρική.

Γεώργιος Παλησίδης, Ερευνητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

17:00-17:15

Δεδομένα για την in vitro χημειοπροστατευτική δράση και την in vivo απορρόφηση των συστατικών της Κορινθιακής σταφίδας.

Αριστέα Γκιοξάρη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Επ. Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

18:00-18:30

Συμπεράσματα - Συζήτηση

   

18:30

Κλείσιμο Εσπερίδας- Ελαφρύ Δείπνο

Σχετικά Κείμενα: