Ημερίδα με θέμα "Μαθαίνουν οι γονείς…. παίζουν τα παιδιά"

Ημερίδα με θέμα

αφισα ημερίδας

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Μαθαίνουν οι γονείς…. παίζουν τα παιδιά», διοργανώνει ο «Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης», το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020, στις 10.00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ‘Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Θεσσαλονίκης, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και παιδαγωγών σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με την υγεία των παιδιών. Παράλληλα, αποβλέπει στην υιοθέτηση και εφαρμογή πρακτικών έτσι ώστε να καλλιεργηθούν καλές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, γι αυτό άλλωστε, κρίνεται αναγκαία η στενή συνεργασία γονιών, εκπαιδευτικών και παιδιάτρων.

«Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του οργανισμού των παιδιών μας καθώς επιδρά στη φυσική, πνευματική, συναισθηματική ανάπτυξη και εξέλιξη τους» τονίζει ο Πρόεδρος του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. κ. Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Μέσω της ημερίδας αυτής, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από επιστήμονες και ειδικούς, για θέματα που άπτονται της υγείας των παιδιών τους.

Ειδικότερα θα συζητηθούν τα παρακάτω:

Λοιμώξεις και Σχολείο:
Δρ. Ελισάβετ Μιχαηλίδου: Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Βασικές Αρχές Διατροφής στα Παιδιά: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

  • Κωνσταντίνα-Αικατερίνη Παππά: Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης Α΄ Παιδιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Χρυσή Αποστολακούδη: Ψυχολόγος Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. Δήμου Θεσσαλονίκης
  • Βάγια Τζιαφέρη: Παιδοενδοκρινολόγος-Παιδοδιαβητολόγος, τέως Δ/ντρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λέστερ της Μ. Βρετανίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης τα παιδιά, θα απασχολούνται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις παιδαγωγούς του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ στα διάφορα εργαστήρια που θα οργανωθούν με σκοπό να ξεδιπλώσουν το εικαστικό τους ταλέντο, με τις κατασκευές και τις ζωγραφιές τους, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια από τα Ανεμοσκορπίσματα, θα απολαύσουν ένα μουσικό δρώμενο και θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ

Σχετικά Κείμενα: