Συστάσεις ΔΣ για την επαναλειτουργία των γραφείων

Συστάσεις ΔΣ για την επαναλειτουργία των γραφείων

Διαιτολογικό Γραφείο

Με αφορμή την επανέναρξη των δια-ζώσης συνεδριών των διαιτολογικών γραφείων, το ΔΣ της ΕΔΔΕ απευθύνεται στους Συναδέφλους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, τονίζοντας τα παρακάτω:

  1. Υπάρχει ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ για την πραγματοποίηση μόνο εξαιρετικά επειγόντων περιστατικών
  2. Να συνεχιστούν οι εξ αποστάσεως συνεδρίες, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν
  3. Να τηρούνται ΑΥΣΤΗΡΑ όλοι οι κανόνες υγιεινής, όπως έχουν προβλεφθεί από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες επιτροπές.
  4. Να υπάρχει σε εμφανές σημείο στο γραφείο ανακοίνωση που να επιβάλει τη χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας.
  5. Οι επισκέψεις να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με προγραμματισμένα ραντεβού
  6. Συστήνουμε στους συναδέλφους να υπάρχει αραίωση των επισκέψεων (ένα περιστατικό ανά ώρα)
  7. Για την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών συστήνουμε επίσης όπου και όποτε είναι δυνατόν την μείωση της συχνότητας των επισκέψεων (επίσκεψη ανά 10 μέρες ή 15 μέρες ή και περισσότερο)
  8. Να αποφεύγεται η συνύπαρξη ατόμων στους χώρους αναμονής 

 

Η πανδημία είναι εδώ, και στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Η επιμελής και σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και η τήρηση των παραπάνω κανόνων θα συμβάλει ουσιαστικά στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού στον γενικό πληθυσμό, αλλά και στην κοινότητα των Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

Η συμβολή μας στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι καθοριστική.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μην νοσήσει κανείς συνάνθρωπος μας από δική μας αμέλεια και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Όπου και όποιος διαπιστώσει ότι έχει εκτεθεί σε περιστατικό με covid 19, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνεί με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και να προχωράει σε όλες τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ ενέργειες. Για αυτό το λόγο σας καλούμε όπως επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ.

Σχετικά Κείμενα: