Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 18:05

14η Νοεμβρίου Παγκόσμια ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

idf wdd logo new

Σχεδόν 415 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από Σακχαρώδης Διαβήτη. Και σχεδόν ένας στους δύο από αυτούς δεν το γνωρίζει.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που εμφανίζεται όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει επαρκώς την ινσουλίνη που παράγει. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας και είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό της γλυκόζης. Η αναποτελεσματικότητα της παραγωγής ή της χρήσης της έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η τιμή γλυκόζης στο αίμα. Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, όπως έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφροπάθεια, νευρολογικές διαταραχές, προβλήματα στην όραση έως και τύφλωση και άλλα.

Τα κυριότερα αίτια εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη είναι η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Οι πολύ σοβαρές και επικίνδυνες για την υγεία επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη μπορεί να προληφθούν πολύ αποτελεσματικά με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αλλά απαραίτητα και βελτίωση στον τρόπο διατροφής και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.Ο ρόλος της διατροφής άρα και του διαιτολόγου είναι αδιαμφισβήτητα καταλυτικός τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην πρόληψη της νόσου. Ως Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας θα είμαστε δίπλα στο κοινό, τους ασθενείς και την πολιτεία για ενημέρωση και εκπαίδευση αναφορικά με αυτή την πολύ σοβαρή νόσο.

Read 2368 times

Επικοινωνία

til τηλ: 2109966896

fax φαξ: 2111830565

email info@ed-de.gr

map  Λεβιδίου 23

       Αθήνα 10442

       Ελλάδα

ΔΣ ΕΔΔΕ

Πρόεδρος: Κανελλάκης Σπυρίδων

Αντιπρόεδρος: Δημοσθενόπουλος Χάρης

Γραμματέας: Τσιρώνης Βασιλης

Ταμίας: Τσιούδας Θανάσης

Μέλη:

Μανωλαράκης Μανώλης
Υδραίος Γιάννης
Ζουμπανέας Ευάγγελος

Συνδεθείτε μαζί μας

Κοινωνικά δίκτυα

facebookFacebook

twitterTwitter

youtubeYoutube 

Σύνδεση

Δεν είναι δυνατή η σύνδεαση