Εκδήλωση Περιφερειακού Τμήματος ΕΔΔΕ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Εκδήλωση Περιφερειακού Τμήματος ΕΔΔΕ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Λάρισα

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας το Περιφερειακό Τμήμα ΕΔΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος) σε συνεργασία με την ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ συνδιοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 15 Οκτώβρη 2016 στις 11π.μ- 2 μ.μ στην περιοχή «Μύλος Παπά» στη Λάρισα.

Στόχος η ανάδειξη του θεμελιώδους δικαιώματος στην τροφή και η προαγωγή της υγείας.

Στην εποχή μας ευπαθείς ομάδες στερούνται ακόμη και αυτό το πολύτιμο αγαθό σε αντιδιαστολή με τις ανεπτυγμένες κοινωνίες που μαστίζονται από την επιδημία της παχυσαρκίας.

Τα ελληνόπουλα είναι τα πρώτα παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη και τα τέταρτα στον κόσμο. Αποτελούν τους μελλοντικούς πολυασθενείς. Η ΕΔΔΕ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας θέλοντας να αφυπνήσει γονείς και παιδιά θα παρουσιάσει εκπαιδευτικό υλικό (διαδραστικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνίες, αθλητικές δραστηριότητες) για την υγιεινή διατροφή και θα προβεί σε διανομή ενημερωτικού υλικού. Ταυτόχρονα επιστήμονες υγείας θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε δωρεάν πληροφορία- συζήτηση σε θέματα που άπτονται της διατροφής.

Ας δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα για τη δίκαιη διάθεση της τροφής και την προστασία της δημόσιας υγείας

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Με εκτίμηση

edde larisa dimos

                                                                       Περιφερειακό Τμήμα    Αντιδημαρχία Πολιτισμού Ν.Λάρισας
                                                                           ΕΔΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                                               

                  

Σχετικά Κείμενα: