ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

EDDE

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μίας βίαιης μείωσης του εισοδήματος των πολιτών της χώρας. Η συμπίεση των μισθών των εργαζομένων, η παράλογη φορολόγηση αλλά και οι αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων, έχουν οδηγήσει πολλούς από τους συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας και έχουν υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο.

Τις μέρες που πέρασαν η κυβέρνηση χωρίς να έχει καλέσει κανένα σε διάλογο, χωρίς να έχει συζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς και τους άμεσους ενδιαφερόμενους, προχώρησε στην κατάθεση του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό. Ένα προσχέδιο εφιάλτης για όλους όσους ασκούν Ελεύθερο Επάγγελμα . Οι δημόσιες δηλώσεις του υπουργού για το προσχέδιο νόμου είναι αποκαλυπτικές μιας και το ζητούμενο είναι μόνο η κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων μέσα από την αύξηση των εισφορών. Αύξηση που έρχεται να προστεθεί στην βαριά και εξοντωτική φορολογία για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το μείγμα της πολιτικής αυτής οδηγεί στην έξοδο από την εργασία την πλειοψηφία των Επιστημόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών. Δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον και για τους νέους επαγγελματίες μιας και όπως κυνικά ομολόγησε ο υπουργός, αναφορικά με τα "μπλοκάκια", αν και αποτελούν μορφή εξαρτημένης εργασίας, δεν μπορεί στην παρούσα κατάσταση να παρέμβει και να επιβάλει την νομοθεσία. Η αδυναμία να διορθωθεί η στρέβλωση αυτή ουσιαστικά είναι ο Δούρειος Ίππος για τον κάθε ένα να "νοικιάσει" ένα πτυχίο και να "νομιμοποιήσει" το αντικείμενο εργασίας του.

Ως Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος είμαστε κάθετα αντίθετοι τόσο στο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό όσο και στις παράπλευρες πολιτικές που υποβιβάζουν τον κλάδο και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες επιστήμονες.

Λέμε όχι στην εξοντωτική φορολόγηση που ακυρώνει κάθε προσπάθεια επένδυσης και ανάπτυξης αλλά και έμμεσα όσο και άμεσα διογκώνει την ανεργία και την υποαπασχόληση. Το πρόβλημα του ασφαλιστικού πήρε εκρηκτικές διαστάσεις τόσο από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές των προηγούμενων ετών αλλά κυρίως από τις εκρηκτικές διαστάσεις αυτής της σημερινής συνεχώς διογκούμενης ανεργίας.

Λέμε όχι στην αντιμετώπιση των Επιστημόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών σαν πηγή παράλογων φορολογικών εσόδων υπό το πρόσχημα της φοροδιαφυγής.

Λέμε όχι στο καθεστώς της μαύρης εργασίας, της νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών μέσα από τα μπλοκάκια και την ενοικίαση των πτυχίων.

Λέμε όχι στην εξόντωση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Λέμε όχι στην συνέχιση της παράνομης επιβολής ΦΠΑ 23% στους Ελεύθερους Επαγγελματίες Διαιτολόγους Διατροφολόγους. Είμαστε η μοναδική χώρα σε όλη την Ευρώπη που επιβάλει Φ.Π.Α. στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε ένα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Οικονομικών παραϊατρικό επάγγελμα.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο για το Ασφαλιστικό και να προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό διάλογο με το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων για την διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής που θα εξασφαλίζει το αύριο της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής Οικονομίας, των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Συμμετέχουμε στη δράση των όλων των φορέων των Ελεύθερων Επαγγελματιών και συντονιζόμαστε μαζί τους στα παραπέρα βήματα.

Ως Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος καλούμε όλους τους συναδέλφους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους/ες και φοιτητές/τριες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία με όλους τους φορείς, (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, Ενώσεις Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών) προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11.30, με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος              Η Γενική Γραμματέας

Σπυρίδων Κανελλάκης           Ελπίδα Παπαδοπούλου

Σχετικά Κείμενα: