Ενημέρωση ΕΔΔΕ σχετικά με ανακριβείς αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

"Ερώτημα προς Περιφερειακά Συμβούλιο για ημερομηνία εκλογώνΤο ΔΣ στη τελευταία του συνεδρίαση ασχολήθηκε με το θέμα της προκήρυξης των εκλογών.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι εκλογές γίνονται κάθε 3 χρόνια με ταυτόχρονες εκλογές σε όλα τα περιφερειακά, με δύο κάλπες, μια για το Περιφερειακό ΔΣ και μια για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Ημερολογιακά οι διαδικασίες των εκλογών προβλέπουν τα παρακάτω.

1. Σαράντα μέρες πριν από τις εκλογές ταυτόχρονα ΟΛΑ τα περιφερειακά προκηρύσσουν εκλογικές γενικές συνελεύσεις με ταυτόχρονη τοποθέτηση δύο καλπών

2. Ταυτόχρονα ΟΡΙΖΟΥΝ 3 μελή εφορευτική επιτροπή η οποία θα υποδεχτεί τις υποψηφιότητες για την εκλογή του περιφερειακού συμβουλίου. Την ίδια μέρα το ΚΔΣ ορίζει κεντρική εφορευτική επιτροπή

3. 15 μέρες πριν τις εκλογές κλείνει και ανακοινώνεται ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για τα περιφερειακά. Ταυτόχρονα κλείνει και ανακοινώνεται και ο εκλογικός κατάλογος των τακτοποιημένων οικονομικά μελών (ο κατάλογος αυτός μπορεί να τροποποιηθεί στις επόμενες 5 μέρες αν κάποιο μέλος ζητήσει να γίνει διόρθωσή του, αν δηλαδή έχει πληρώσει και δεν έχει φανεί το όνομά του)

4. 10 μέρες πριν από τις εκλογές κλείνει και ανακοινώνεται ο εκλογικός κατάλογος για το ΚΔΣ.

5. Την προκαθορισμένη ημερομηνία γίνονται οι εκλογές.

Οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει 29/3/2014 και με βάση το σκεπτικό του καταστατικού οι εκλογές πρέπει να γίνουν τέλη Μαρτίου 2018. Ημερολογιακά όμως οι μέρες που θα μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές είναι ελάχιστες.

Αν βγάλουμε τις ημερομηνίες που είναι κοντά ή μέσα στις διακοπές του Πάσχα και την 25η Μαρτίου οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι 18η Μάρτη και μετά το Πάσχα 22/4 και 29/4.

Σας ενημερώνουμε ότι τον Μάιο θα γίνει το Μακεδονικό Συνέδριο στη Θεσ/νικη και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν εκλογές τότε.

Ζητάμε από εσάς ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ να μας ενημερώσετε αν θέλετε οι εκλογές να γίνουν 18/3 ή μετά το ΠΑΣΧΑ μέσα στον Απρίλιο.

Οι απαντήσεις σας θα πρέπει να δοθούν σαν περιφερειακά όργανα και όχι ατομικά."

Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι:

1.Όλοι γνώριζαν αναλυτικά την διαδικασία των εκλογών και ότι πρέπει τα μέλη να είναι τακτοποιημένα οικονομικά 15 μέρες πριν τις εκλογές από τις 28/1/2018, 3 μήνες πριν τις εκλογές!

”15 μέρες πριν τις εκλογές κλείνει και ανακοινώνεται ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για τα περιφερειακά. Ταυτόχρονα κλείνει και ανακοινώνεται και ο εκλογικός κατάλογος των τακτοποιημένων οικονομικά μελών (ο κατάλογος αυτός μπορεί να τροποποιηθεί στις επόμενες 5 μέρες αν κάποιο μέλος ζητήσει να γίνει διόρθωσή του, αν δηλαδή έχει πληρώσει και δεν έχει φανεί το όνομά του)”

2.Ότι μια από τις βασικές αιτίες αναβολής κατά ένα μήνα περίπου ήταν η ανάγκη αυξημένης παρουσίας των μελών αφού τακτοποιήσουν οικονομικά τις συνδρομές τους

”Στο ΔΣ αναπτύχθηκε ο προβληματισμός αν το χρονικό περιθώριο μέχρι τις 18/3 είναι αρκετό για αν ανανεώσουν τα μέλη τις συνδρομές τους και αν μέχρι τότε τα περιφερειακά προλαβαίνουν να κινήσουν τις διαδικασίες.”

3.Αποτέλεσμα της ενημέρωσης ήταν ο διπλασιασμός σε μικρό χρονικό διάστημα των τακτοποιημένων μελών σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά

Ενημερώνουμε υπεύθυνα όλα τα μέλη μας ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί όπως προβλέπει το καταστατικό.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν η διαδικασία ήταν κρυφή αλλά αν υπάρχει αφέλεια ή δόλος παραπληροφόρησης από αυτούς που εγείρουν ζητήματα αδιαφάνειας.

Gmail Ερώτημα προς Περιφερειακά Συμβούλιο για ημερομηνία εκλογών Page 1

Gmail Ερώτημα προς Περιφερειακά Συμβούλιο για ημερομηνία εκλογών Page 2