Διαμαρτυρία ΕΔΔΕ σε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Διαμαρτυρία ΕΔΔΕ σε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

EDDE

Εμφάνιση κα Πρόβου στην εκπομπή Καλοκαίρι μαζί στις 10

Με έκπληξη και αγανάκτηση για μια ακόμα φορά γίναμε θεατές της προβολής από το κανάλι και την εκπομπή σας την Πέμπτη 10/8/2018 ατόμων που προβάλουν την εικόνα του ειδικού για τα ζητήματα της διατροφής.

Ειδικότερα παρακολουθήσαμε την κα Ασπασία Πρόβου, η οποία παρουσιάστηκε από την εκπομπή σας, σαν Οικογενειακή Ολιστική Σύμβουλος Υγείας και Διατροφής. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:

  • Ο τίτλος που προβάλει και δηλώνει ότι κατέχει η κα Πρόβου δεν υπάρχει. Και το κυριότερο δεν είναι αναγνωρισμένος από κάποια δημόσια αρχή ή φορέα. Είναι εξώφθαλμα παραπλανητικός και ψεύτικος.
  • Το Υπουργείο Υγείας και ειδικότερα η διεύθυνση επαγγελμάτων υγείας δεν περιλαμβάνει στον κατάλογο με τα επαγγέλματα υγείας το τίτλο σύμβουλο διατροφής πόσο μάλλον τον οικογενειακό ολιστικό σύμβουλο υγείας και διατροφήςπου μάλλον αποτελεί δική της εφεύρεση.
  • Με το ΠΔ 133/2014 έχουν θεσπιστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος διαιτολόγου διατροφολόγου αλλά και το ποιοι έχουν το δικαίωμα χρησιμοποίησης του τίτλου. Σίγουρα με αυτά που δηλώνει η ίδια η κα Πρόβου δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς.
  • Η κα Πρόβου σε καμία περίπτωση δεν είναι επαγγελματίας υγείας όπως παραπλανητικά αφήνει να εννοηθεί. Πουθενά δεν υπάρχουν σε οποιοδήποτε «βιογραφικό» της αναφορές σε ακαδημαϊκά προσόντα ή τίτλους.

Σας καλούμε μέσα από την εκπομπή σας να επανορθώσετε και να αποκαταστήσετε την αλήθεια προφυλάσσοντας και εσείς τη Δημόσια Υγεία και επανορθώνοντας το δικό σας λάθος.

Σε μελλοντική σας ανάγκη να καλύψετε επιστημονικά θέματα διατροφής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος για να σας προτείνει μέλη της που μπορούν με επάρκεια και εγκυρότητα να συνδράμουν στην προσπάθειά σας.

Για το ΔΣ

Ο                                          Ο

Πρόεδρος                              Γ.Γραμματέας

 

 

Σχετικά Κείμενα: