ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ Π.Δ. ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ Π.Δ. ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ

Το ΔΣ της ΕΔΔΕ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του ΠΔ για την άδεια άσκησης επαγγέλματος διαιτολόγων - διατροφολόγων.

Η σημερινή υπογραφή του ΠΔ από τον υπουργό Υγείας κο Μάκη Βορίδη είναι η θετική κατάληξη μιας μακροχρόνιας και επίμονης προσπάθειας της ΕΔΔΕ, του φορέα εκπροσώπησης όλων των πτυχιούχων Διαιτολόγων Διατροφολόγων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Ένα δίκαιο αίτημά μας, ικανοποιείται και βάζει σε νέα τροχιά και προοπτική το επάγγελμα του διαιτολόγου διατροφολόγου στη χώρα μας.

Η ΕΔΔΕ αποτέλεσε το μοναδικό φορέα που αγωνίστηκε και πάλεψε ουσιαστικά, για το ζήτημα της άδειας άσκησης επαγγέλματος. Αποτελεί όμως και τον μοναδικό και ουσιαστικό εγγυητή και διεκδικητή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Διαιτολόγων Διατροφολόγων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πέρα από συντεχνιακές και μικροπολιτικές διεκδικήσεις, με μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική κατοχύρωση και εφαρμογή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Διαιτολόγων Διατροφολόγων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και την προστασία και την προαγωγή της υγείας των πολιτών της χώρας.

Συνάδελφοι. Ένας κύκλος αγώνων έκλεισε. Ένας κύκλος συλλογικής προσπάθειας ξεκινάει μέσα από την ΕΔΔΕ για την δημιουργία του ΝΠΔΔ που θα υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες αλλαγές στο κλάδο μας.

Η ΕΔΔΕ καλεί ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, όλους τους πτυχιούχους Διαιτολόγους Διατροφολόγους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, να εργαστούν μαζί μας, για το κοινό στόχο, την παραπέρα θεσμική κατοχύρωση του κλάδου, την προάσπιση της νομιμότητας και την προστασία της υγείας των πολιτών.

Αισθανόμαστε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε την τωρινή αλλά και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ουσιαστική τους συμβολή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του ΠΔ αλλά και την αταλάντευτη προσήλωσή τους στη νομιμότητα και την εφαρμογή των νόμων.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε, όλους τους συναδέλφους, που στην μακροχρόνια και επίπονη αυτή διαδικασία στάθηκαν αλληλέγγυοι στο πλευρό μας και πέρα από τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και σκοπιμότητες στήριξαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΕΜΠΡΑΚΤΑ την όλη μας προσπάθεια.

Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες του Υπ. Υγείας που πίστεψαν σε αυτό το στόχο και έκαναν δυνατή την επίτευξή του. Η συμβολή τους σε καθοριστικές στιγμές υπήρξε σημαντική.

Το ΔΣ της ΕΔΔΕ

 

Μπορείτε να διαβάσετε το ΔΤ του Γραφείου του Υπουργού εδώ

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/2623-ypografh-proedrikoy-diatagmatos-gia-to-epaggelma-toy-diaitologoy-diatrofologoy 

Σχετικά Κείμενα: