Ανακοίνωση ΕΔΔΕ για την Κβαντική Δίαιτα και την κα Χατζηβασιλείου

Ανακοίνωση ΕΔΔΕ για την Κβαντική Δίαιτα και την κα Χατζηβασιλείου

EDDE

Με αφορμή το σεμινάριο «Κβαντικά άλματα απελευθέρωσης κιλών» από γνωστή τηλεπαρουσιάστρια άσχετη με το αντικείμενο της διατροφής και με τη συνδρομή ενός HealthCoach (μια ταμπέλα ειδικότητας που πάει με όλα και με όλους επίσης άσχετου με το αντικείμενο της διατροφής), θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, παγκοσμίως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο με οποιονδήποτε τρόπο. Πρόσφατα, στα παράθυρα των ειδήσεων είδαμε συλλήψεις κομπογιαννιτών-απατεώνων, οι οποίοι παρίσταναν τους γιατρούς ή χρησιμοποιούσαν άλλους τίτλους που παρέπεμπαν σε ιατρικές ειδικότητες χωρίς να είναι. Κι που η ασύδοτη δράση τους κόστισε τη ζωή σε ανυποψίαστα θύματα τους.

Παράλληλα, συνεχίζουν να υπάρχουν πολλοί οι οποίοι παρανόμως ασκούν και άλλα επαγγέλματα υγείας και ειδικά του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου. Και αυτό παρά την ύπαρξη συγκεκριμένης νομοθεσίας που ορίζει ποιος μπορεί να φέρει το τίτλο του διαιτολόγου διατροφολόγου και ποιο είναι το εύρος των αρμοδιοτήτων του.

Ο λόγος που υπάρχουν τέτοια περιστατικά εκμετάλλευσης ανθρώπων, οι οποίοι παραπλανώνται από φανταχτερούς τίτλους, για το ότι μπορούν να βελτιώσουν την υγεία τους, είναι σαφώς το οικονομικό όφελος.

Παρόλα αυτά, όλες αυτές οι αβάσιμες και επικίνδυνες θεωρίες, δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και μάλλον οι διακινητές τους, θεωρούν ότι απευθύνονται και σε αφελείς ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή η πολιτεία κωφεύει στις προτροπές που γίνονται συνεχώς για αύξηση των ποινών προς κάθε είδους απατεώνα, που στο βωμό του κέρδους βάζει το λιθαράκι του για την υπονόμευση της δημόσιας υγείας.

Καλούμε τους πολίτες να μην πέφτουν στην παγίδα φανταχτερών τίτλων ή στις προσκλήσεις διάσημων προσώπων ή ακόμα και επικλήσεις Ιδρυμάτων ή τίτλων που μπορεί και να μην υπάρχουν καν ή και να μην αναγνωρίζονται ακαδημαϊκά ή επιστημονικά, αλλά να απευθύνεται πάντα στον εκάστοτε επαγγελματία υγείας, ανάλογα με το πρόβλημα που τον απασχολεί.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό, ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την ρύθμιση του σωματικού βάρους, με το βέλτιστο δυνατό τρόπο για την υγεία μας, είναι ο επιστήμονας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης, απαιτούμε από την πολιτεία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και τους πολίτες από τέτοιες αντιεπιστημονικές κερδοσκοπικές ενέργειες.

Η ανοχή μας έχει τελειώσει. Προς κάθε κατεύθυνση.

Σχετικά Κείμενα: